Διαδικτυακή Ενισχυτική Διδασκαλία στη Χημεία

Αναπλήρωσε τα κενά σου, ενίσχυσε τις γνώσεις σου από το σπίτι σου, αξιόπιστα και αποδοτικά!

Τι & Πώς

Η ψηφιακή πλατφόρμα Labs4edu.gr, με την υποστήριξη της εταιρείας Έρευνας & Πειραματικής Ανάπτυξης, προσφέρει τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω ένταξης σε διαδικτυακά ιδιαίτερα μαθήματα ή ολιγομελή φροντιστηριακά τμήματα διδασκαλίας.

Από την ασφάλεια του σπιτιού, δίχως απώλειες χρόνου σε μετακινήσεις, μέσω πρωτοπόρων μεθόδων εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες υποστηρίζονται πλήρως σε κάθε τους μαθησιακή ανάγκη.

Τα μαθήματα διεξάγονται εξ΄ αποστάσεως δια ζώσης, μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με το επίπεδο, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται μέσω ασύγχρονης μάθησης από πλήρεις πλατφόρμες διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού. Η επικοινωνία με τον έμπειρο καθηγητή είναι διαρκής καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προς καθοδήγηση των μαθητών/τριών και επίλυσης αποριών. Τα μαθήματα συνδέονται με καθοδηγούμενες πειραματικές προσεγγίσεις της θεωρίας ώστε να επιτυγχάνεται η μάθηση με βιωματικό τρόπο.

Τρόπος Διδασκαλίας

Η διδασκαλία είναι βασισμένη στο μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης

Τα μαθήματα διεξάγονται εξ΄ αποστάσεως δια ζώσης, μία ή δύο φορές της εβδομάδα ανάλογα με το επίπεδο, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται μέσω ασύγχρονης μάθησης από πλήρεις, διαδραστικές πλατμφόρμες καθοδηγούμενου υλικού και επίλυσης αποριών. Τα μαθήματα συνδυάζονται από βιωματική προσέγγιση μέσω καθοδηγούμενων πειραμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απαιτείται να προσαρμοστούν στο περιβάλλον των τηλεσυναντήσεων και στη διαδικασία της πρόσβασης στην διαδραστική πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τηλεσυναντήσεις. Απαιτείται ακόμη να συνηθίσουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τον καθηγητή τους μέσω της πλατφόρμας, ώστε να υπάρχει συνεχής και απρόσκοπτη υποστήριξη στην προσπάθειά τους. Όλη η καθοδήγηση και η διαδικασία προσαρμογής των μαθητών/τριών στον τρόπο διδασκαλίας γίνεται πριν την έναρξη των μαθημάτων και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Σύντομα οι μαθητές και οι μαθήτριες προσαρμόζονται πλήρως, και αυτό που στην αρχή φαντάζει δύσκολο και απρόσωπο, τελικά γίνεται στα παιδιά ευχάριστο, διαπροσωπικό και λειτουργικό. Ταυτόχρονα, προσφέρει στα παιδιά νέες ψηφιακές δεξιότητες που θα τις χρειαστούν και στα επόμενα στάδια της ζωής τους.

Η προσωπική επαφή με τον έμπειρο καθηγητή δια ζώσης στις τηλεσυναντήσεις και ασύγχρονα μέσω της πλατφόρμας, προσφέρει τελικά στα παιδιά την αίσθηση της μαθητικής κοινότητας που θα βίωναν και σε ένα φροντιστήριο ή στο σχολείο.

Χημεία Γυμνασίου ↗

Βάλε σωστά τα θεμέλια του μαθήματος. Ξεκίνησε να οικοδομείς τις γνώσεις σου στο μάθημα με τρόπο τέτοιο που θα το αγαπήσεις. Θα γίνει πλήρως κατανοητό και θα γίνει αιτία να αναπτύξεις την κρίση σου και τον τρόπο σκέψης.

Χημεία Λυκείου↗

Συμπλήρωσε τα κενά που έμειναν από προηγούμενες χρονιές, κατάργησε την αποστήθιση και βάλε νέα θεμέλια για τη θετική κατεύθυνση με κριτικό πνεύμα και βιωματική μάθηση. Μαθήματα σύμφωνα με τα νέα προγράμματα σπουδών.

Εφαρμοσμένη χημεία

Μέσα από τα μαθήματα θα προσεγγίσουμε τον κόσμο με άλλο μάτι: Οι μαθητές θα μπορέσουν να “δούν”, με διαισθητικό τρόπο, την ύλη σε βάθος, στα άτομα και στα μόρια που την αποτελούν, στις δυνάμεις και τις σχέσεις που τα συνδέουν μεταξύ τους, θα αναλύουν την αιτία που κρύβεται πίσω από τις ιδιότητες των υλικών και όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα σύμβολα. Θα μάθουν να μετατρέπουν την ύλη όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, ανοίγοντας τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες, ενισχύοντας τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Η χημεία βρίσκεται παντού! Από τις γωνιές του σύμπαντος μέχρι μέσα μας, στο κάθε κύτταρο, σε κάθε μόριο του σώματός μας, στην αναπνοή μας, στην τροφή μας, στο περιβάλλον μας και σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Οι μαθητές μας ΑΓΑΠΟΥΝ την χημεία!

Διαδικασία εγγραφής

Για να συμμετέχει ένας μαθητής ή μια μαθήτρια στα μαθήματα, η διαδικασία είναι απλή: Ο κηδεμόνας συμπληρώνει τη φόρμα που θα βρει στη σελίδα επικοινωνίας και δηλώνει το ενδιαφέρον του. Θα επικοινωνήσουμε για να λάβει πληροφορίες για τα υπάρχοντα τμήματα.